Română
|
Русский
|
English
SKYTOWER   »   Sistemul de asigurare cu energie electrică

Sistemul de asigurare cu energie electrică

 

Pentru a asigurara Centrul de Business cu energie electrică, în edificiu este instalată o substaţie autonomă cu două transformatoare a câte 630 kWa fiecare. Iar pentru o alimentare continuă şi eficientă s-a montat un dispozitiv ce permite conectarea automată a rezervei.

Pentru aprovizionarea sistemelor speciale consumatoare de energie electrică (iluminarea de avarie şi cea de evacuare, indicatoarele de ieşire şi robinetele antiincendiu, sistemele de alarmă a incendiului şi pază, sistemul automat de stingere a incendiului, sistemul de control al accesului, sistemul de evacuare a fumului prin ventilare, ascensoare ş.a.) este instalat un generator diesel Wilson cu puterea de 175 kWа, care porneşte automat în caz de cădere totală a tensiunii la substaţia de transformare.

Alimentarea cu energie electrică a fiecărui etaj se efectuează de la panouri electrice prin două cablu separate cu fire de cupru.

Scările şi căile de evacuare sunt dotate cu iluminare de siguranţă. Deasupra fiecărei uşi de evacuare sunt montate indicatoare luminiscente ale căilor de evacuare cu un acumulator incorporat (durabilitate de lucru minim 3 ore).

Izolarea şi captuşirea cablurilor nu menţin şi nu produc, în caz de incendiului sau ardere, substanţe halogene.

Cablurile magistrale şi de distribuţie ale receptorilor electrici, care asigură funcţionalitatea clădirii în caz de incendiu, sunt executate din material ignifug, care suportă temperatura de 750°C timp de 3 ore.

În clădire sunt prevăzute următoarele tipuri de iluminare artificială:

  • de lucru
  • de avarie
  • de evacuare
  • externă
  • locală — pentru lucrări de reparaţie
  • publicitară
  • decorativă — pentru iluminarea clădirii pe timp de noapte.

Iluminarea artificială a birourilor este realizată cu ajutorul lămpilor de marca Phillips cu becuri luminescente, avînd putere de 18 W fiecare, cu nivelul de iluminare de 300 Lx.

Iluminarea coridoarelor, holurilor ascensoarelor şi a scărilor, este combinată, cu lămpi dotate cu becuri luminescente, lămpi cu halogen punctiforme (coridoare, holurile ascensoarelor de la etajele 2-12), şi lămpi economice (hol, coridorul etajului 1).

Evidenţa energiei electrice consumate de către fiecare birou se realizează prin intermediul contoarelor electrice.

Comunitatea Oamenilor de Afaceri:
Camera di comercio
Parteneri:
Transcor
Chişinău  °C
°
Chişinău