Română
|
Русский
|
English
SKYTOWER   »   Evenimente

Lansarea studiului "Analiza procesului investiţional din Republica Moldova prin prisma realizării obiectivelor Strategiei de atragere a investiţiilor şi promovare a exporturilor"

18 septembrie 2008


Joi, 18 septembrie a. c., în incinta Centrului de Business SKYTOWER, a avut loc lansarea studiului complex al procesului investiţional din R. Moldova cu genericul "Analiza procesului investiţional din Republica Moldova prin prisma realizării obiectivelor Strategiei de atragere a investiţiilor şi promovare a exporturilor".

Evenimentul a fost organizat de Revista de Analiză şi Rating STANDARD FINANCIAR. Studiul a fost realizat de un grup de experţi profesionişti, condus de dl. Valeriu Lazăr, directorul companiei de consultanţă în afaceri BIS GROUP.

Studiu este divizat în cinci capitole:

  • Tendinţele investiţionale la nivel macroeconomic (Investiţiile străine au o tendinţă ascendentă, dar sunt la un nivel relativ redus în raport cu potenţialul existent);
  • Investiţiile străine — catalizator al restructurării şi dezvoltării economiei (Topul regiunilor şi sectoarelor economice după investiţiile străine atrase. Topul ţărilor investitoare);
  • TOP-urile companiilor naţionale cu investiţii străine pentru perioada 2006 — T1 2008;
  • Analiza investiţiilor străine directe în context regional (evoluţia indicatorilor macroeconomici);
  • Competitivitatea regională a Republicii Moldova comparativ cu România şi Ucraina.

La eveniment au pariticipat mai mult de 50 de persoane — directori de companii, inclusiv reprezentantii presei. După prezentarea a avut loc dezbaterea pe marginea studiului prezentat.

Comunitatea Oamenilor de Afaceri:
Camera di comercio
Parteneri:
Transcor
Chişinău  °C
°
Chişinău